APA ITU BITCOIN MINING

 • Mining adalah tulang belakang yang membolehkan Bitcoin berfungsi. Bitcoin baharu akan dijana sebagai ganjaran untuk pelombong yang menjamin & merekod bayaran di dalam rantaian blok.
 • Secara puratanya, setiap 10 minit, satu Blok Bitcoin akan terhasil dan menjadi reward kepada orang yang mining.
 • Pada permulaan iaitu pada tahun 2009, 50 Bitcoin baru akan terhasil setiap 10 minit.
 • Setiap 210,000 Blok yang mengambil masa lebih kurang 4 tahun, ia akan berkurangan separuh kepada 25 Bitcoin per Blok.
 • Selepas 210,000 Blok berikutnya yang berlaku pada bulan Julai 2016, ia berkurangan lagi kepada 12.5 Bitcoin per Blok (kita di Fasa ini).
 • Dan ianya akan berterusan berkurang separuh (halve) setiap 4 tahun sehingga tahun 2140.
 • Pada masa itu, tiada lagi Bitcoin baru akan terhasil dan hanya akan terdapat 21 Juta Bitcoin di dalam dunia.
 • So, Bitcoin will always be rare. Sepertimana emas yang telah habis digali, ianya menjadi semakin bernilai tinggi.

Salah satu model komputer khas yang digunakan untuk melombong bitcoin. Dalam erti kata lain, ia adalah MESIN CETAK DUIT!!

2 PILIHAN UNTUK MULA MINING BITCOIN

1) SOLO Mining

 • Perlukan kepakaran teknikal dan kos hardware termasuk kos penyelenggaraan yang tinggi.
 • Belum campur kos elektrik lagi, semua mining hardware perlu sentiasa beroperasi tanpa henti dalam ruang berhawa dingin.

2) POOL Mining

 • Miner bersama-sama memberikan sumbangan kepada perlombongan bitcoin, dan kemudian hasil mining diagih-agihkan mengikut kepada kadar sumbangan masing-masing.
 • Berkesan memastikan pendapatan perlombongan yang konsisten.

Hampir MUSTAHIL bagi orang-orang biasa yang bukan seorang programmer atau jutawan untuk melakukan SOLO mining..

Jalan terbaik ialah POOL mining atau berkongsi lombong..bekerjasama dan berkongsi menikmati keuntungan daripada perlombongan bitcoin.

Artikel ini membincangkan antara risiko dan masalah yang bakal dihadapi oleh SOLO Mining.

BITCLUB NETWORK

BitClub Network adalah cara paling mudah untuk mula melombong matawang kripto hari ini.

BitClub Network telah diasaskan oleh sekumpulan pakar blockchain, yang bekerjasama untuk mewujudkan peluang perlombongan yang pertama seumpamanya.

Misi BitClub Network adalah untuk membantu semua orang mengambil peluang matawang kripto yang terhidang oleh teknologi blockchain yang baru muncul.

BitClub Network adalah salah satu daripada 10 kolam perlombongan Bitcoin terbesar di dunia. [Baca di sini...]

Menyertai BitClub Network adalah semudah 1-2-3…

Melalui kebanyakan operasi perlombongan matawang kripto, anda perlu membeli dan memasang peralatan perlombongan dan perisian, kemudian perlu dapatkan akses ke kolam perlombongan.

Tetapi dengan BitClub Network, mereka melakukan kerja untuk kita.

1) Anda beli ke dalam satu kolam perlombongan untuk US$500-US$3,500 yang membiayai kos server tambahan dan perisian untuk meningkatkan kapasiti rangkaian perlombongan.

2) Anda hanya perlu menyediakan profil BCN anda dan dompet Bitcoin. Maka BitClub Network akan menjaga peralatan, perisian, bekalan tenaga dan kolam perlombongan.

3) Anda akan mula mengumpul hasil perlombongan anda dalam tempoh 30 hari.

Bagaimana BitClub Network berfungsi.

Bitcoin dan mata wang kripto lain-lain seperti Ethereum dan Zcash merupakan mata wang digital yang boleh diperdagangkan secara langsung antara individu tanpa menggunakan sistem perbankan tradisional. Ianya semua terikat dengan teknologi blockchain yang baru muncul, dan ramai orang mempercayai mata wang kripto akan menggantikan sistem monetari tradisional dalam masa terdekat.

Tetapi anda tidak boleh mendapatkan mata wang kripto di bank. Sebaliknya, anda perlu membelinya di exchanges atau “melombong”nya sendiri.

BitClub Network menjadikan perlombongan kripto mudah.

Untuk melombong Bitcoin, anda memerlukan perkakasan perlombongan terkini, perisian khas dan akses ke kolam perlombongan awam. Kemudian, apabila anda sudah bermula, anda perlu menaik taraf peralatan anda untuk kekal kompetitif. Ia sebenarnya tidak mudah untuk bermula atau kekal up-to-date.

 

Di sinilah peluang bersama BitClub Network..

 

Anda boleh membeli syer di kolam perlombongan dengan US$500, US$1,000 atau US$2,000. Atau anda boleh membeli syer di ketiga-tiga kolam sekaligus. Setiap kontrak akan membayar selama 1,000 hari, di mana anda akan menerima hasil matawang kripto yang dilombong setiap hari.

Kolam perlombongan BitClub Network ini telah beroperasi sejak 2014. Sehingga kini (Ogos 2018), BitClub Network telah memasang sehingga 1300 PetaHash (1.3EH/s) dan telah melombong lebih daripada 70,000 bitcoin — yang meletakkan kita dalam Top 10 operasi perlombongan matawang kripto di dunia.

Dan apabila lebih ramai orang seperti anda menyertai rangkaian, BitClub Network akan melabur kepada lebih banyak sumber, server, dan perisian perlombongan high-end untuk meningkatkan skala operasi kepada lebih besar supaya mendapatkan hasil yang lebih banyak untuk dikongsi bersama oleh semua ahli.

 

Hasil lombong dibayar secara harian.  Tonton video penerangan pakej modal ini…

7
6
REAL OPERASI MINING
BitClub Network menjalankan operasi melombong bitcoin di Iceland. Kenapa Iceland? Kerana di sanalah tempat paling efisien dan menguntungkan di muka bumi.

Sekumpulan ahli BitClub Network Malaysia telah pergi melawat ke data centre milik Verne Global di Reykjavic, Iceland bagi menyaksikan sendiri operasi mining BitClub Network yang dijalankan di sana.

Mata sendiri menjadi saksi, “kalau tak percaya juga, datang sendirilah!”

Operasi perlombongan Top 10 — dan terus berkembang.

Tidak seperti sesetengah pelombong matawang kripto yang lain, BitClub Network menghargai nilai ketelusan. BitClub Network berkongsi apa yang dilakukan dan apa yang telah dicapai secara terbuka supaya kita boleh mengesahkannya. Seperti yang dikatakan oleh seorang pakar, “The blockchain doesn’t lie”.

Dengan kekukuhan BitClub Network memperoleh dana melalui crowdfunding, ia memberikan manfaat dari segi ekonomi yang membolehkannya berunding untuk mendapatkan peralatan perlombongan pada harga yang lebih baik untuk mengurangkan kos overhead, manfaat ini secara tidak langsung dinikmati bersama oleh semua ahli.

Pencapaian BitClub Network

A

Lebih daripada 70,000 Bitcoins telah dilombong — dan terus meningkat

A

Lebih 1300 PetaHash kapasiti (1.3 EH/s)

A

Operasi perlombongan di Iceland yang efisien

A

Disenaraikan dalam operasi perlombongan Top 10 di dunia secara konsisten sejak 4 tahun lalu

A

Satu nama besar yang sudah masuk tahun ke-5 dalam industry perlombongan bitcoin

HANYA SEKALI MODAL

Tiada yuran tersembunyi dan sistem sokongan (support) beroperasi sepanjang masa.

Apabila anda menyertai BitClub Network, anda berada dalamnya selama minimum 1,000 hari. Tiada bayaran tambahan untuk menyokong perlombongan atau untuk menaik taraf peralatan. Anda boleh memilih berapa peratus hasil perlombongan anda yang akan digunakan untuk membeli saham tambahan kolam (Repurchase) dan berapa peratus hasil yang akan dibayar kepada anda setiap hari.

Jika anda mempunyai soalan tentang prestasi kolam anda, bayaran atau apa-apa lagi, kami sentiasa sedia membantu. Klik sini untuk mengajukan soalan sokongan atau, jika anda merupakan ahli rangkaian BitClub Network, log masuk untuk sokongan premium.

Atau, anda boleh membaca soalan lazim berkenaan BitClub Network di sini.

error: Content is protected !!