Jack Dorsey diwawancara di rancangan ‘Joe Rogan Experience’ dan membicarakan matawang Internet “asli”, dengan berkata:

“Saya percaya bahawa Internet akan mempunyai matawang asli dan saya tidak tahu sama ada ianya adalah Bitcoin. Saya fikir ia adalah Bitcoin setelah mengambil kira semua ujian yang telah dilaluinya dan prinsip di belakangnya (bagaimana ia dicipta). Ia adalah sesuatu yang dilahirkan di Internet, dibangunkan di Internet, diuji di Internet, [dan] sebahagian daripada Internet.”

Dalam temubual dua jam yang diterbitkan Sabtu lalu, Jack membincangkan beberapa topik, termasuk soalan tentang penapisan Twitter, doxxing, “SmirkGate,” Donald Trump, Alex Jones, ciri-ciri teknologi perkasa, masa depan Internet, dan Bitcoin. Video penuh temubual tersebut boleh ditonton di link berikut.

Antara petikan topik dan kata-kata Jack Dorsey:

MENGENAI INTEGRASI BITCOIN DALAM ‘CASH APP’

“Alasan kami membolehkan pembelian bitcoin dalam ‘Cash App’ adalah kami ingin mengetahui tentang teknologi dan kami mahu meletakkan diri kami di sana dan mengambil risiko.”

“Kami syarikat pertama yang didagangkan secara umum untuk menawarkannya sebagai perkhidmatan. Kami syarikat pertama yang didagangkan secara awam yang berbincang dengan SEC tentang Bitcoin dan apa maksudnya, dan ia membuatkan kami tidak selesa. Kita perlu memahami apa yang sedang berlaku. Dan itu kritikal dan penting.”

MENGENAI MATAWANG KRIPTO

“Kami ingin melihat sesuatu menjadi mata wang global. Ia membolehkan lebih banyak akses. Ia membolehkan kita melayani lebih banyak orang. Ia membolehkan kita bergerak lebih pantas di seluruh dunia. Kami fikir kami akan bermula dengan bagaimana anda boleh menggunakannya secara transaksi, tetapi kami menyedari bahawa orang menggunakannya lebih seperti aset, seperti emas maya, dan kami hanya mahu membuatnya mudah, hanya cara paling mudah untuk membeli dan menjual bitcoin. “

MENGENAI RISIKO SPEKULASI BITCOIN DAN TRADING

 “Ia perlukan kekangan, kerana anda tahu, tiga tahun yang lalu, orang melakukan beberapa perkara yang tidak sihat mengenai membeli bitcoin. Mereka memaksimumkan kad kredit mereka dan meletakkan semua simpanan hidup mereka kepada bitcoin. “

 “Jadi, kami membangunkan sekatan dan kekangan yang sangat mudah, seperti anda tidak boleh membeli bitcoin di Cash App dengan kad kredit. Ia harus menjadi wang yang sebenarnya ada di dalamnya. Dan kami melihat kepada aktiviti perdagangan harian yang kami tidak galakkan. Itu bukan apa yang kita cuba bina. itu bukan apa yang kita cuba untuk optimumkan.”

BUKU KANAK-KANAK MENGENAI BITCOIN

 “Kami juga membuat buku kanak-kanak menerangkan apa Bitcoin dan dari mana ia datang dan bagaimana orang menggunakannya dan ke mana hala tujunya”

 TENTANG INSTITUSI PERBANKAN DAN BITCOIN

“Lihat beberapa bank utama dan pertimbangan mereka mengenai bitcoin… Tidak ada kawalan terpusat ke atasnya. Dan saya rasa itu ancaman buat mereka. “

“Ia sememangnya mengancam perkhidmatan tertentu di sebalik bank dan institusi kewangan. Ia juga mengancam sesetengah kerajaan. Jadi saya hanya lihat bagaimana kita boleh memanfaatkan teknologi ini sebaliknya tidak bertindak balas terhadapnya.”

MENGENAI DISKRUPTION TEKNOLOGI DAN KOMERSIL

 “Apa yang membolehkan kita lakukan dan di manakah nilai kita beralih? Dan itulah yang perlu kita bicarakan sekarang: bagaimana nilai kita beralih. Dan selalu ada jawapan yang sangat kuat untuk soalan itu, tetapi jika anda tidak bersedia untuk bertanya soalan itu di tempat pertama, anda akan menjadi tidak relevan, kerana teknologi akan terus berjalan dan membuat anda tidak relevan. “

“Dan orang-orang yang membesar dengan teknologi ini, dilahirkan dengan teknologi itu, hanya mengetahui teknologi itu, atau mereka bertanya soalan-soalan yang sukar dari diri mereka yang akan menjadi sangat relevan dengan perniagaan mereka. Dan mereka memikirkannya sekarang, dan mereka mengambil tindakan.”

Orang-orang terkaya dan bijak pandai dunia semuanya senada bahawa Bitcoin adalah masa depan kepada dunia dan semua orang perlu menyesuaikan diri.

Untuk menyertai dan mula melombong bitcoin bersama BitClub Network, KLIK SINI

SHARE THIS POST
error: Content is protected !!