Kami telah menemui rumusan bahawa BitClub Network menawarkan satu penyelesaian yang hebat untuk sesiapa sahaja, sama ada orang biasa mahupun professional, yang berminat untuk memperoleh hasil perlombongan bitcoin yang menguntungkan dengan cara yang mudah.

Satu-satunya cara untuk melombong bitcoin hari ini ialah melalui Kolam Perlombongan

BitClub Network telah menggabungkan kuasa crowdfunding untuk memberikan peluang yang sangat unik dan tepat pada masanya dalam industri Bitcoin. Dengan menyertai Founder Pool, hardware melombong terkini (semasa ialah Antminer S9) akan dibeli kemudian dihantar untuk pemasangan di fasiliti perlombongan BitClub Network di Iceland. Hasil bitcoin yang dilombong dibayar secara harian kepada ahli berdasarkan kepada syer kolam perlombongan yang dibeli ahli. Hasil perlombongan ini dibayar terus ke wallet backoffice ahli, yang mana boleh dikeluarkan pada bila-bila masa tanpa syarat.

JADI, KENAPA MELOMBONG BITCOIN BERSAMA BITCLUB NETWORK?

Sebab Pertama…

Operasi perlombongan BitClub Network dijalankan di Reykjavik, Iceland iaitu lokasi yang sangat sempurna untuk perlombongan dalam skala besar. Bukan sahaja disebabkan oleh suhu sejuk sepanjang tahun, tetapi Iceland menawarkan 100% tenaga bersih dan boleh diperbaharui dengan menggunakan teknologi hidroelektrik dan geotermal semulajadi.

Dengan kuasa rangkaian Bitcoin yang berterusan membesar, jumlah tenaga elektrik yang digunakan adalah sangat tinggi. Dengan menggunakan tenaga hidroelektrik dan geotermal yang menawarkan tarif elektrik termurah di dunia, ditambah pula dengan teknik penyejukan semulajadi yang tidak bergantung kepada tenaga tambahan, kos operasi dapat diminimumkan bagi memaksimakan keuntungan perlombongan untuk ahli.

Video berikut menerangkan sebab mengapa BitClub Network memilih Iceland sebagai lokasi operasi perlombongan utamanya:

Sebab Kedua…

BitClub Network secara konsisten berada di kelompok 10 teratas dalam Global Hashrate Distribution di dunia. Maklumat ini mudah untuk disemak oleh sesiapa di laman pihak ketiga seperti di www.blockchain.com/pools dan di www.blocktrail.com/btc . Ia juga merupakan salah satu cara terbaik untuk memeriksa sama ada benar atau tidak sesebuah syarikat atau komuniti itu terlibat dalam perlombongan bitcoin kerana semua pelombong dan Kolam Perlombongan terbesar dunia akan tersenarai di laman tersebut melainkan mereka tidak mempunyai sebarang hardware untuk dikira hashrate mereka. Jika anda mendapati sesuatu komuniti atau syarikat perlombongan bitcoin yang tidak tersenarai dalam laman tersebut, AWAS! Kemungkinan besar ianya SCAM!

 

BitClub Network konsisten berada dalam kedudukan 10 teratas dari segi ranking global hashrate distribution..

Oleh kerana perlombongan bitcoin didasarkan kepada “proof of work” semasa pengesahan blok yang secara kompetetif direbut oleh pelombong seluruh dunia, hanya pelombong yang mempunyai hardware melombong paling pantas dan menggunakan tenaga yang paling efisien sahaja yang akan mendapat keuntungan yang signifikan besar.

BitClub Network juga seringkali disebut dan dinyatakan dalam laman berita utama dunia sebagai salah satu operasi perlombongan bitcoin terbesar dunia.

Sebab Ketiga…

BitClub Network memahami bahawa satu-satunya cara perlombongan yang menguntungkan, selain daripada meminimumkan kos operasi, ialah dengan melombong menggunakan hardware paling pantas dan paling cekap tenaga di dunia. Inilah cara BitClub Network terus maju 100 langkah di hadapan dalam perlumbaan kompetetif di antara pelombong-pelombong bitcoin dunia. Pada masa ini, BitClub Network menggunakan BitMain AntMiner S9 yang merupakan hardware perlombongan terpantas dan paling efisien di pasaran berdasarkan cip 16nm ASIC. Hardware ini memberikan hashrate paling tinggi dengan penggunaan tenaga yang paling rendah – dua faktor penting yang mempengaruhi keuntungan melombong.

Tetapi komuniti BitClub Network melangkah lebih jauh di depan. Apabila muncul hardware perlombongan terpantas dan paling efisien di pasaran, hardware semasa yang digunakan sekarang akan dijual kepada pasaran second-hand dan digantikan dengan hardware baru, semuanya dilakukan tanpa sebarang penambahan dana daripada ahli. Ini dilakukan melalui kaedah pengagihan hasil harian yang bertujuan untuk kegunaan pembelian syer separa, bagi memastikan ahli tidak ketinggalan walau seharipun untuk mendapat bitcoin setiap hari setiap tahun, selama bertahun-tahun.

 

Sebahagian hardware versi lama Antminer S5 & S7 yang dikeluarkan selepas diganti dengan hardware versi baru.

Sebab Ketiga ini adalah kritikal dan penting, kerana sesiapa yang merancang untuk melombong bitcoin dari rumah secara individu akan menyedari bahawa mereka tidak mampu menahan cabaran sukar untuk bertahan lama.

BitClub Network juga mempunyai hubungan kerja yang baik dengan pengeluar hardware perlombongan, dan ditawarkan “first right of refusal” oleh pengeluar untuk hardware yang mereka hasilkan. Bererti hanya mana-mana hardware yang tidak dibeli oleh BitClub Network sahaja akan dijual ke pasaran terbuka.

Hardware versi lama Antminer S5 yang tidak lagi relevan digunakan diberikan percuma kepada ahli BitClub Network yang melawat fasiliti perlombongan bitcoin di Iceland sebagai cenderahati.

Sebab Keempat…

BitClub Network diberikan jaminan oleh pengeluar bahawa hashrate adalah berdasarkan kepada jumlah hardware melombong yang dibeli secara berterusan. Hardware perlombongan yang terletak fasiliti BitClub Network di Iceland dijaga oleh juruteknik dari pengeluar itu sendiri, yang akan menambah sumber tambahan jika ada penurunan dalam hashrate akibat downtime yang disebabkan oleh kerosakan hardware. Ini memastikan operasi perlombongan kekal konsisten dalam Global Hashrate Distribution, dan dapat mengelakkan penurunan drastik pendapatan melombong apabila berlaku sebarang isu teknikal. Apa yang penting untuk ditegaskan di sini ialah, orang-orang yang melombong sendiri di rumah atau pada skala kecil, tidak mendapat kelebihan besar seperti ini.

 

Sebahagian kecil ruangan di dalam fasiliti perlombongan BitClub Network di Iceland. Menyatukan kuasa perlombongan semua ahli di seluruh dunia melalui kaedah crowdfunding di mana semua hardware perlombongan dinomborkan secara individu dan ianya adalah milik semua ahli.

Sebab Kelima…

Di samping hasil perlombongan harian, BitClub Network juga mempunyai pelan pampasan komprehensif yang memberi ganjaran kepada ahli-ahlinya sekiranya berkongsi peluang membeli syer kolam perlombongannya. Model bisnes ini berfungsi dengan baik sekali mengiringi perkembangan pesat BitClub Network dalam industri perlombongan bitcoin.

 

Sebahagian ahli BitClub Network dari Malaysia daripada bilangan keseluruhan 1000 ahli BitClub Network dari seluruh pelusuk dunia yang telah datang melawat ke fasili perlombongannya di Iceland pada November 2018.

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih spesifik berkenaan Bitcoin dan BitClub Network, dan untuk menyertai dan mula melombong bitcoin bersama BitClub Network, KLIK SINI

SHARE THIS POST
error: Content is protected !!